Kako da budete produktivniji?

    Svakodnevno balansiranje između posla, karijere, porodice, viđanje sa partnerom, prijateljima, može u velikoj meri da nas psihički umori i vrlo utiče na našu produktivnost. Sigurno ste se pitali na koji način, pored toliko obaveza, da budete produktivniji?

Kada nemamo dovoljno vremena da se posvetimo sebi, postajemo jako nervozni i konstantno smo pod stresom, te samim tim opada i nivo naše produktivnosti. U nastavku teksta vam donosimo nekoliko saveta uz pomoću kojih možete da se vratite u na pravi put i povećate svoju produktivnosti.

  • Trudite se da što manje vremena provodite ispred ekrana – ukoliko često proveravate vaš telefon, to u velikoj meri može uticati na smanjenje nivoa vaše koncentracije. Fokusirajte se na posao, nemojte da gledate stalno u notifikacije.
  • Koristite kalendar – zapisujte sve obaveze, zadatke, sastanke u njega. Kada obavezu završite, precrtajte je i na taj način ćete potpuno rasterećeni znati koliko ste i šta radili.
  • Neka vam jutro počne dobrom energijom – jutarnja rutina je veoma važna za vašu produktivnost. Uživajte u miru i tišini i nemojte da dozolite da vas od ranog jutra preokupiraju misli fokusirane na obaveze i posao.
  • Korisne aplikacije – ukoliko imate problem sa organizacijom, skinite na vaš telefon aplikaciju koja će vam u tome pomoći.
  • Uživajte u vikendu i iskoristite ga na pravi način. Uživajte u šetnji sa prijateljima i porodicom i sprečite misli fokusirane samo na posao i obaveze.
  • Pravite pauze – tokom dana pravite često kratke pauze. To će vam pomoći u povećanju koncentracije, jer ćete uz pomoć čestih pauza razbistriti um.

Isprobajte neki od ovih saveta i sigurni smo da će vam veoma pomoći u povećanju produktivnosti. A dok pravite plan za novu radnu nedelju, uživajte u omiljenom ukusu Wellness keksa.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija