Kako najbolje iskoristiti lepo vreme i dnevnu svetlost?

Prva asocijacija na proleće sigurno uključuje sunčane dane i dobro raspoloženje koje oni donose! Kada nam stigne ovo godišnje doba i produži se dan, svi se osećamo dobro raspoloženije i imamo više energije, zar ne?

Kako to zapravo više dnevne svetlosti može da utiče i poboljša naše mentalno i emocionalno zdravlje? Razlog je, pre svega, biološki – izlaganjem dnevnoj svetlosti povećavamo nivo serotonina, hormona sreće.

Pored povećanja serotonina, izlaganjem direktnoj sunčevoj svetlosti povećavamo nivo vitamina D u našem organizmu. Na taj način, prirodnim putem, možemo da utičemo na poboljšanje našeg raspoloženja (kako utiče manjak ovog vitamina na nas pročitajte na: http://bambiwellness.rs/saveti/kako-prepoznati-nedostatak-vitamina-d ).

Postavlja se pitanje i kako na najbolji način možemo da iskoristimo dnevnu svetlost? Kakve god da su vaše obaveze, možete uvrstiti kratku šetnju u svoj dan – ujutru ili popodne. Ako volite da ujutru doručkujete na miru uz kafu i Wellness keks, učinite to na terasi ili kraj prozora gde će zraci sunca dopreti do vas. Kada ugovarate druženje sa nekim, uvek izaberite šetnju parkom ili ispijanje kafe na otvorenom.

Na ovaj način ćete lako dobiti svoju potrebnu dnevnu dozu vitamina D na dnevnoj svetlosti. Poboljšaćete svoje raspoloženje i imaćete dovoljno energije jer i sam boravak na otvorenom donosi dobar osećaj.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija