Kako negovati farbanu kosu

Bilo da imate prirodnu ili neku od šarenijih boja kose, pramenove, preliv... farbanoj kosi je potrebna posebna nega. Glavni razlog ovome jeste što farbe isušuju dlaku i čine je krtom, pa je konstantna hidratacija najbolji način da se izbegne pojava suve kose.

Ipak, to nije i jedini trik koji će pomoći u nezi farbane kose, u nastavku teksta pročitajte nekoliko saveta i trikova kako da farbana boja kose traje što duže:

  1.  Operite kosu dan pred farbanje – to će vam pomoći da uklonite višak ispucale kose. Dovoljno je da kosu operete samo jednom pre farbanja, jer prirodna ulja koja se nalaze u kosi pomažu da farba duže traje, kao i sama boja.
  2. Ostanite verni prirodnoj boji kose – potrudite se da se farbate u boju koja se ne razlikuje mnogo od vaše prirodne. Kada se farbate u boje koje se mnogo razlikuju od vaše, to onda znači da morate češće da se farbate kako biste prekrili izrastak i na taj način ćete oštetiti kosu i ona će izgubiti sjaj.
  3. Hidrirajte kosu ranije – vrlo je važno voditi računa o kosi pre samog farbanja. Kako biste učinili da vam kosa izgleda negovano i zdravo, a ujedno i da učinite da vam farba duže traje, neophodno je da koristite maske za kosu, pakovanja ili bilo koje druge oblike hidratacije kose minimum mesec dana pre farbanja.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija