Kako odabrati prave namirnice za ubrzavanje metabolizma?

Zdrava hrana i zdraviji način života podrazumevaju da vodite računa o tome šta jedete, koliko jedete i, ono što je možda najvažnije, koje materije hrana koju konzumirate sadrži. Većina ovih faktora utiče i na vaš metabolizam, ali da li ste znali da i sam izbor namirnica utiče na njegovu brzinu?

U nastavku teksta ćemo vam otkritii nekoliko namirnica koje ubrzavanjem metabolizma usporavaju i starenje:

  1. Lisnato zeleno povrće – namirnice bogate magnezijumom smanjuju nivo stresa, a samim tim ubrzavaju metabolizam. Na taj način ćete usporiti starenje, jer se na licu ništa toliko ne primećuje koliko i stres. Jedite spanać, kelj i ostalo zeleno povrće, koje je bogato i gvožđem.
  2. Višnje, cvekla i lubenica – sve ove namirnice imaju jednu zajedničku stvar, a to je visok sadržaj antioksidanasa. Oni poboljšavaju cirkulaciju, što je ključ zdrave kože. Antioksidansi su zaduženi i za kardiovaskularno zdravlje koje nas čini dugovečnijima.
  3. Semenke bundeve (pročitajte detaljnije o semenkama bundeve: link kada bude objavljen), suncokreta i lana – bogate su mineralima i pozitivno utiču na naš izgled. Esencijalne masne kiseline koje sadrže su veoma značajne za našu kožu jer je odlično hrane, a sadrže i cink koji je važan za druge metaboličke procese.
  4. Crveno vino – konzumiranje čaše vina dobro utiče na ceo organizam! Kako? Ono sadrži resveratrol koji, uslovno rečeno, uklanja tragove godina sa lica, a uklanja i oksidativni stes i upale.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija