Kako se opremiti za trčanje po snegu?

Da li volite da provodite vreme napolju, bez obzira na vremenske uslove? Tokom zime, dani su kraći i hladniji, pa većini ljudi takvo vreme ne odgovara i teže ga podnose u odnosu na letnje dane. Ali, to nije razlog da slobodno vreme provodimo samo u kući – potrebna nam je i fizička aktivnost.

Umesto 20 minuta gledanja televizora, iskoristite to vreme za trčanje ili brzi hod po snegu. Vaše telo će vam biti zahvalno, a ujedno će vam prijati i za mentalno zdravlje. Fizička aktivnost nam je bitna i tokom zime i leta, samo je potrebno da se prilagodimo vremenskim prilikama.

Za trčanje ili hodanje po snegu važno je da se dobro opremite, a to znači da se obučete slojevito. Potrebno je da imate što više tankih slojeva na sebi jer će vam tako biti toplije i moći ćete lakše da se krećete. Najbitniji je prvi sloj do kože, jer tu često pravimo grešku. Ne bi trebalo oblačiti pamučnu majicu, ona upija znoj i postaje mokra, već je potrebno obući neku napravljenu od veštačkih materijala, kako biste izbegli prehladu.

Pored odeće, bitna je i obuća. Kvalitetne patike čiji se đon ne kliza su pravi izbor, a što se čarapa tiče – nije vam potreban dupli par jer se stopala brzo zagrevaju u pokretu. Najbitnije je da imate zaštitu za uši, jer se one lako smrznu. To može biti neka tanja kapa ili traka.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija