Kako sunce utiče na kosu?

Leto je u punom jeku, a sa njim – i odmori! Polako se spremamo za more i uživanje u toplim danima. Tokom takvih vrućina, kada smo izloženi zracima sunca, veoma je važno voditi računa o izgledu kose i kože. A kako sunce utiče na kosu, otkrićemo vam u nastavku teksta.

Visoko UV zračenje šteti našoj kosi, a i koži. Kako biste odredili šta vašoj kosi i koži treba, potrebno je i da znate na koji način njima sunce šteti.

Sunčevi zraci isušuju krajeve i oni tada izgledaju veoma suvo, beživotno i bez volumena. Problem nastaje i onda kada letujete ili vreme provodite u vlažnim područjima, jer tada vlaga utiče na kosu da postane potpuno gusta i teška, a to dovodi do lošeg izgleda kose.

Pored lošeg izgleda kose, vlaga u kombinaciji sa suncem dovodi do povećavanja peruti u kosi, kao i do pucanja krajeva. Zato vaša kosa leti izgleda tanje i sa manje volumena, jer se gubi određena količina dlaka.

Osim što utiče na kvalitet kose, sunce utiče i na skalp glave, isušuje ga i dovodi do opekotina na temenu glave. Ukoliko dođe do oštećenja skalpa, tada može doći i do negativnog uticaja na kosu, tačnije na slabljenje korena dlake. Zato je jako važno da tokom leta nosite šešir, kako biste se zaštitili i sačuvali kvalitet kose.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija