Kardio trening tokom leta?

Ljubitelje sporta ništa neće sprečiti da treniraju, čak i tokom tropskih i visokih temperatura, zar ne? Da li je to zapravo zdravo i koliko je dobro raditi kardio trening tokom leta?

Ukoliko praktikujete visoko intenzivne treninge oni mogu biti vrlo neprijatni za vaše telo tokom visokih temperatura i mogu mu naškoditi. Problemi koji tada nastaju su povezani sa cirkulacijom ili može doći do opekotina od sunca ukoliko trenirate napolju.

Svakako da je treniranje napolju odličan izbor zbog svežeg vazduha, ali ako je temperatura visoka, a vi u tom trenutku radite jak i naporan kardio trening, tada postoji rizik od pregrevanja, a kako ne bi došlo do različitih posledica, trudite se da kada vežbate pronađete hladovinu ili da trening praktikujete u šumi kroz koju možete trčati, kako ne biste dobili sunčanicu. Svakako je naš predlog da uvek vežbate tokom rane zore ili predveče kada lagano krene da pada mrak, a sunce je sve slabije i slabije.

Jako je važno napomenuti da nikako ne radite kardio trening na prazan stomak, za napornije treninge je potrebno imati snage. A ako vam padne šećer u toku treninga Wellness barovi su sjajan i ukusan izbor!

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija