Koje su to četiri najzdravije namirnice na planeti?

Čini se da svaka sezona donosi nova saznanja i novu popularnost određenim namirnicama na osnovu benefita koje one imaju. Vi ih uvek možete birati na osnovu toga na šta najviše želite da obratite pažnju, zdravstveno gledano, i koje efekte želite da postignete. Ipak, zna se da su neke namirnice blagodarne za celokupno zdravlje organizma, a mi smo odvojili 4 takve, takozvane – najzdravije namirnice na planeti:

  • Manuka med – drugo ime mu je i najlekovitiji med. Ovu vrstu meda proizvode pčele koje se hrane cvećem manukinog drveta, a ono uspeva samo u Australiji. Ovaj med sadrži veliku količinu lekovitih sastojaka, malu dozu kiselosti, a ima i nizak sadržaj vode. Specifičnost ovog meda je ta, što se njegova lekovita svojstva ne uništavaju tokom izlaganja suncu ili toploti, kao ni prilikom razvodnjavanja.
  • Čaj od čaja – zvuči malo čudno, zar ne? Kada kažemo čaj, pomislimo na lekovite biljke kao što su nana, kamilica, šipak, međutim nemojte se začuditi ako vas neko ponudi čajem od čaja. Čaj je zapravo jedna od četiri najlekovitije biljke, a on je zapravo pravi čaj. Nastaje od biljke iz roda Kamelije od koje se dobijaju četiri osnovna tipa čaja, a to su zeleni, beli, crni i ulong čaj.
  • Moringa – ova biljka uspeva u podnožju Himalaja. Poznata je po tome što je veoma hranljiva a sadrži velike količine vitamina, aminokiselina, proteina, kao i fitohemikalija.
  • Godži bobice – nazivaju se još i crveni dijamant zdravlja. Kao i moringa, one stižu sa dalekih Himalaja. Bobice mogu da se jedu sirove ili sušene, a njihov ukus podseća na ukus suvog grožđa. Smatra se da su dragocene za ljudsko zdravlje i da jačaju imunitet.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija