Kokos kao izvor lepote i zdravlja

Da li znate na koje sve načine možemo koristiti kokos? Bogat je brojnim mineralima i vitaminima, a značajan je i zbog toga što sadrži masne kiseline koje su zadužene za borbu protiv raznih bolesti u organizmu, te postoji čitav varijetet načina na koji se može koristiti.

U nastavku teksta pročitajte koje su to zdravstene prednosti koje možete postići unosom kokosa, ali i kako ga možete koristiti za negu lica i tela.

  1. Protiv bolova – osobe koje često imaju bolove u mišićima treba da konzumiraju kokosovu vodu svakodnevno – ona je odličan izvor kalijuma koji pozitivno utiče na rad mišića, al ii drugih procesa u organizmu.
  2. Poboljšava imunitet – svakodnevnom ubotrebom kokosovog oraha možete značajno ojačati imunitet, a ujedno i zaštititi vašu jetru.
  3. Smanjuje nivo šećera u krvi – kokos je odličan izvor vlakana, a takva hrana smanjuje nivo šećera u krvi i jača imunitet. Kokos je jedna od najboljih namirnica za održavanje zdravlja krvi.
  4. Hrani kožu – kokos obiluje zasićenim kiselinama koje pomažu da koža održi hidriranost i zbog toga je odlična namirnica u funkciji lepote. U prethodnom tekstu (Link) smo pisali o prirodnom gelu za negu kože.
  5. Obnavlja kosu – masne kiseline koje sadrži imaju vrlo malu molekularnu strukturu i lako mogu da prodru u ćelijsku membranu kose. Na taj način hranljiva ulja mogu lako da prodru u koren kose i na taj način se vrši regeneracija, tako da kosa bude mekana i jaka. Kokosovo ulje je dobro i kod ublažavanja i sprečavanja simptoma peruti.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija