Letnje jutarnje rutine

Jutarnje rutine su zdrava navika koju treba da praktikujemo tokom cele godine, a pogotovu tokom letnjih meseci, kako bismo imali što kvalitetniji dan ispred sebe.

Za početak svakog dana, naročito tokom letnjih meseci, hidratacija je obavezan deo rutine. U nastavku teksta vam donosimo savete za letnje jutarnje rutine koje treba praktikovati kako bi vam dan bio produktivniji i kvalitetniji.

  • Vežbe – jutarnje vežbe su deo svake jutarnje rutine, bez kojih dan ne bi trebalo da vam počne. Lagano ste rastegnite i uradite nekoliko vežbi koje će vas zagrejati i pripremiti za naporan dan koji je pred vama. Jutarnje vežbe neka budu prijatne i opuštajuće ili praktikujte jogu.
  • Hidratacija tela – čim otvorite oči važno je da odmah popijete čašu vode. Na taj način ćete se razbuditi i pripremiti organizam za prvi obrok. Trudite se da hidrirate vaše telo tokom čitavog dana, tako što ćete unositi što više tečnosti. Ovo je jako važna rutina tokom letnjih meseci, kada smo izloženi visokim temperaturama i čestom znojenju.
  • Mali i lagani obroci – uvek prvo pojedite nešto, pa tek onda popijte kafu. Neka vaš izbor za doručak bude i Wellness keks.  Trudite se da vam svaki obrok bude što laganiji, sa puno voća, povrća i žitarica.
  • Zaštitni faktor – pre svakog izlaska iz vašeg doma obavezno nanesite na kožu lica kremu sa žaštitnim faktorom, kako biste sprečili direktnu izloženost UV zracima.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija