Letnji blagi piling za lice

Pored svakodnevne nege koju pružate svojoj koži, zbog načina života i nečistoća koje se prosto lepe za kožu, povremeno je neophodno uraditi dobar piling. Pilinzi čine kožu nežnom i glatkom jer uklanjaju i nečistoće i mrtve ćelije sa gornjeg sloja epidermisa. Sa pilinzima je potrebno biti oprezan, jer nežna koža lica nikako ne trpi agresivne supstance. Zato vam dajemo predlog nekoliko prirodnih pilinga koji će prijati koži:

  • Piling od meda, zelenog čaja i cimeta – ovo je piling za prirodnu dezinfekciju kože lica koji će pomoći i u detoksifikaciji kože. Pripremite ga tako što ćete skuvati zeleni čaj i sačekati da se ohladi. U činiju dodajte jednu kašiku šećera i kašiku meda i prelijte kašikom čaja, pa sve sjedinite. Prvo operite lice pa nanesite piling nežnim, kružnim pokretima.
  • Piling od kukuruznog brašna i meda – u činiji pomešajte dve kašike kukuruznog brašna i jednu kašiku meda sa malo vode. Pre nanošenja neka vam lice bude mokro. Na ovaj način ćete dubinski očistiti pore na licu.
  • Piling od morske soli i maslinovog ulja – kada birate so za ovaj piling, jako je važno da so ne bude krupna da ne biste oštetili osetljivu kožu lica. Napravite ujednačenu pastu od jedne kašike soli i kašike maslinovog ulja. Pomoću ovog pilinga koža će vam biti regenerisana, mekana i nahranjena.

Važno je napomenuti da su ovi pilinzi namenjeni svim tipovima kože, ali je nepohodno da vodite računa ako imate suvu kožu lica. U tom slučaju nije potrebno da je tretirate često, preporučuje se jednom nedeljno.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija