Letnji osvežavajući napici

Letnje visoke temperature, bilo da vam prijaju ili ne, uvek podrazumevaju i tipične, ali i nove načine da se rashladite. Kada žega zaista krene, preporučuje se dovoljan unos tečnosti kako bi telo moglo da se izbori sa temperaturama koje mu nisu prirodne.

Iako je voda dobar, prirodan i logičan izbor za ovakvo osveženje, mi vam dajemo još nekoliko predloga kako da se na ukusan i zdrav način rashladite tokom toplijih dana:

  1. Sok od zove – možda pomalo zaboravljeni napitak, sok od zove (u našim krajevima se uglavnom pravi od cvetova), svojim unikatnim ukusom zaista veoma osvežava. Poslednjih godina je ponovo dobio na popularnosti jer su novija istraživanja pokazala da podstiče rad imunološkog sistema zbog velike količine korisnih matarija koje sadrži.
  2. Ceđeni sokovi – sokovi koje sami napravite od omiljenog voća svakako jesu jedan od najhranljivijih napitaka koje možete konzumirati leti, pogotovo ako ih pijete potpuno sveže isceđene. Takođe, uvek možete napraviti miks voća koje najviše volite i time utoliti žeđ, uživati u ukusu kao i u nutrijentima koje dobijate.
  3. Čajevi – iako zvuči kontraintuitivno, kažu da ispijanje toplih čajeva ima još veće benefite leti nego zimi. Kako? Naime, unos tečnosti temperature približne telesnoj bolje pomaže telu da se izbori sa vrućinom. Naravno, za sve one koji preferiraju hladne napitke, ledeni čajevi su podjednako dobra opcija.

Izaberite svoj napitak kojim ćete se rashladiti, a za dodatni ukus, usput grickajte i osvežavajuću Wellness Limunanu i uživajte u letu!

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija