Morska so protiv stresa

 Svima je poznato da je morska so, kao i slana voda korisna za naše zdravlje! Svima se preporučuje baš iz tog razloga da idu na more, kako bi što više vremena provodili u slanoj morskoj vodi!

Morska so je izuzetno značajna kod bolova u sinusima i kod kožnih oboljenja, a isto tako je vrlo značajna kod opuštanja mišića i kod oslobađanja od stresa.

S obzirom da se ne obrađuje nakon isparavanja morske vode, morska so u sebi čuva sve potrebne minerale, kao što su cink, gvožđe, natijum, magnezijum, kalijum, brom, jod i drugi. Od vitamina u sebi sadrži vitamine A, C, D i E.  

Kada govorimo o stresu, morska so ima značajan uticaj i na njegovo oslobađanje. Dovoljno je da se inhaliramo sa vodom i morskom solju i na taj način ćemo opustiti svoje telo i misli, a značajno je i kod problema sa sinusima.

Pored inhalacije, za opuštanje i oslobađanje od stresa je najbolja kupka od morske soli. Topla kupka je značajna za opuštanje našeg tela i naših misli, a ujedno će se smanjiti i nivo negativne energije i stresa. Za uživanje u toploj kupki potrebno je da napunite kadu toplom vodom i dodate dve šolje morske soli u kadu. Preporučuje se da u kadi provedete 15 do 20 minuta. Nakon toga se istuširajte i namažite kremu za hidrataciju tela.

Napravite u svom domu osećaj kao da ste na moru uz miris morske soli i tople kupke i probajte da se što više opustite i oslobodite stresa i negativnih misli.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija