Možete li da zamislite neko godišnje doba bez mornarskih pruga?

 Kako bi moda izgledala bez njih? Zašto su mornarske pruge večne? Bez njih ne možemo da zamislimo ni jedno godišnje doba jer su toliko jednostavne i elegante, za svaku priliku.

Pruge mogu biti šire ili uže, različitih nijansa plave boje, različitih dužina rukava, na okrugli, čamac ili V izraz... Opcije su beskončane! Volimo  da nosimo ove pruge tokom svih godišnjih doba i uvek se osećamo nekako posebno i jedinstveno u njima.

Da li znate kako su nastale? Postoji podatak da su ovakve majice prvi nosili bretonski mornarni, a sve zbog svoje sigurnosti, kako bi bili uočljiviji spasiocima ako se desi da upadnu u more. Originalna bretonka napravljena je od organskog debljeg pamuka i imala je 21 belu prugu.

U svet mode, gde je i dan danas ostala, mornarsku majicu, plavo-bele boje sa prugama uvela je Koko Šanel 1917. godine. Te godine, ovakav komad odeće opustio je celu žensku modu i od tada je trend tokom svakog godišnjeg doba i dan danas.

Ovog leta najviše se nose mornarske majice sa naramenicama uz bele pantalone i slojevite narukvice zlatne ili bakarne boje. Takođe, dugački kardigan sa prugama je potpuni hit ove letnje sezone, a uvek ga možete nositi preko kupaćeg ili tokom večernje šetnje.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija