Najzdravije sobne biljke

Da li ste znali da sobne biljke mogu uticati na očuvanje i poboljšanje vašeg zdravlja? Preporučljivo je da uvek imate jednu od ovih biljaka u svojoj dnevnoj ili čak spavaćoj sobi, zato što biljke pre svega čiste vazduh i uklanjaju toksine iz njega.

Biljke koje su najzdravije imaju moć da održavaju optimalan nivo kiseonika u vašem domu, a mogu i da očiste vazduh od buđi i toksina. Još jedna prednost sobnih biljaka je što mogu uticati na smanjenje napada astme, mogu olakšati simptome problema sa disanjem, kao i ublažiti migrene. Uz neku od ovih biljaka dom će vam izgledati lepše, a vi ćete biti zdraviji.

  1. Mesečev cvet – ovaj cvet nije samo prijatan na oko, već vas može čuvati od glavobolja i respiratornih problema. Može da filtrira benzen, ksilen, toluene i amonijak iz vazduha u zatvorenom. Pored toga, on uklanja i buđ iz vazduha čime olakšava disanje svima koji boluju od astme. Ako ovu biljku stavite u kupatilo, ona može sprečiti nastanak plesni.
  2. Bršljan – odlična biljka za kontrolisanje količine buđi u kući ili za sprečavanje njenog nastanka.
  3. Dracena – sigurno ste čuli za ovu biljku, a možda je već imate u svom domu. Ona je neverovatan prečišćivač vazduha, a ujedno uklanja i sve toksine.
  4. Kućna paprat – biljka koja brine da vam u kući ne bude previše suv vazduh. Uz pomoć nje ćete bolje spavati, a nećete imati ni migrene.

Ukoliko nemate neku od ovih biljaka u vašem domu, vreme je da razmislite koja od njih bi vam se najbolje uklopila u život, kako zdravstveno tako i estetski. Nabavite makar neku od njih i primetićete koliko ćete se osećati zdravije, a sigurni smo da ćete lepše spavati.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija