Napravite sami sredstvo protiv komaraca

Lepo vreme neke odmah podseti na insekte, konkretno – na konstantne „bitke“ sa komarcima. U tu svrhu koristimo razne preparate, prskalice, sveće, kako bismo ih se barem na kratko rešili i uživali na otvorenom, kao što je terasa ili dvorište. U nastavku teksta vam donosimo nekoliko recepata za domaće sredstvo protiv komaraca koje možete sami da napravite.

  1. Kokosovo ulje i limunski eukaliptus – potrebna vam je bočica od 100ml, 10ml eteričnog ulja od limunskog eukaliptusa i 90ml kokosovog ulja. Ulje otopite, a zatim sipajte zajedno sa eteričnim uljem u bočicu i dobro promućkajte, kako biste ih sve sjedinili. Ovim sredstvom se namažite pred odlazak u šetnju ili boravak napolju. Po povratku ga ne morate ispirati jer ne šteti koži, upravo suprotno! Kokosovo ulje čini kožu mekanom dok miris eukaliptusa utiče opuštajuće i ima anti-stres dejstvo.
  2. Eterično ulje od ruzmarina i jabukovo sirće – 50ml jabukovog sirćeta i 50ml vode sipajte u bočicu od 100ml. Dobro promućkajte i dodajte 12 kapi eteričnog ulja od ruzmarina. Nanesite pred izlazak u prirodu ili na otvoreni prostor gde planirate da boravite duže vreme.
  3. Sprej od limunovog soka, lavande i ekstrakta od vanile – potrebne su vam dve šolje vode, 4 kašike ekstrakta od vanile, 4 kašike limunovog soka, 12 kapi eteričnog ulja od lavande. Sve sastojke dobro promešajte i nanosite na kožu 2 do 3 puta dnevno. Rastvorom možete prskati i prostorije u kojima boravite.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija