Nega kože lica tokom leta (I deo)

Svi znaju koliko je nega kože lica bitna, pogotovo leti, jer smo tada najviše izloženi suncu. O značaju zaštite kože od sunca se mnogo zna i mnogo govori, a najbolji način za to jeste redovno nanošenje kreme sa faktorom. Međutim, to nije i jedina način da negujete svoje lice, pa u ovom tekstu želimo sa vama da podelimo neka opšta pravila za letnju negu lica.

Kada leto zakuca na vrata, većina ljudi zaboravi na neki ustaljeni tempo života, na rituale koje inače ima u šta donekle spada i nega. Čim „uhvatimo“ malo sunca i postanemo preplanuli, čini nam se da je to to, jer koža blista i izgledamo zdravo. Ipak, kada leto prođe, ostaju posledice, zato je nephodno voditi računa.

Većina nas tokom leta voli da se sunča i svi željno iščekujemo bronzani ten, a baš iz tog razloga najbitnija stvar za lice jeste krema za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, kako bismo taj ten dobili na najzdraviji mogući način. Važno je znati da nije dovoljno samo jednom naneti kremu tokom celog dana, već više puta, naročito nakon izlaska iz vode (bilo da je u pitanju bazen, jezero ili more).

Pored kreme za sunčanje, važno je i da negujete svoje usne, i da uvek imate balzam. Usne su najosetljiviji deo lica i vrlo lako mogu da izgore na suncu.

Za letnju negu su i pilinzi izuzetno važni (dali smo vam ideje za nekoliko prirodnih pilinga njih u jednom od prethodnih tekstova), jer pomoću njih možete ukloniti mrtve ćelije i time podstaći proces obnavljanja. Doduše, ukoliko ste izgoreli na suncu, piling nikako nije dobro rešenje. Sačekajte da se koža obnovi, negujte je blagom kozmetikom, pa tek onda možete koristiti i piling. Neophodno je da pilinge koristite uveče da vam se lice ne bi iritiralo preko dana na suncu.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija