Nega lica tokom zimskih dana

Nega kože lica je izuzetno važna tokom cele godine ali se mora menjati u skladu sa godišnjim dobima. Na šta mislimo? Naime, svaka sezona podrazumeva drugačije vremenske uslove koji imaju svoj efekat i na kožu. Tako, tokom zime, suv vazduh dodatno isušuje kožu što znači da joj je potrebno više hidratacije.  

Hidratacija je bitna za ceo naš organizam, a ne samo za kožu lica. Redovnom hidratacijom koža će vam izgledati svežije i elastičnije, a ujedno ćete uticati na jačanje organizma i na vaše zdravlje.

Evo i nekoliko saveta za hidrataciju kože tokom zime:

  1. Zaštitni faktor – kreme sa zaštitnim faktorom ne treba koristiti samo tokom leta, već tokom cele godine. Tokom zime vaša koža je takođe izložena UV zracima. Iako su UVB zraci tokom zime slabiji, ipak značajno utiču na starenje kože i nastanak fleka na licu.
  2. Unosite dosta vode – pijte dosta vode tokom dana, to je osnovno pravilo kod hidratacije. Žene tokom dana treba da piju oko 2l vode, dok je unos tečnosti kod muškaraca malo veći, oni treba da unose 3l dnevno.
  3. Mlaka voda za umivanje – nemojte se umivati hladnom, a ni vrelom vodom. Uvek se trudite da to bude mlaka voda, jer će hladna i topla voda dodatno isušiti vašu kožu tokom zime, što naravno nikome ne prija. Uvek je bitno da nakon umivanja pravilno negujete vašu kožu.
  4. Hidratantna krema – kao što smo i naveli, bitno je nakon umivanja hidrirati kožu, kako je voda ne bi dodatno isušila. Izaberite kremu koja sadrži hijaluronsku kiselinu, ulja, vitamin E, keramide, antioksidanse. Kreme sa ovim sastojcima će sjajno hidrirati vašu kožu lica.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija