Nega suvih ruku tokom leta

Tokom zimskog perioda suve ruke zahtevaju posebnu negu, ali ne treba zaboraviti da im je hidratacija preko potrebna i tokom leta. Iako je možda kontraintuitivno mazati ruke kada je vruće, pre svega zbog toplote, znojenja i osećaja masnih ruku, leti je rukama ipak potrebna dodatna nege. Tada su mnogo češće u vodi i izložene su suncu konstantno, pa je jako važno da im pružimo adekvatan tretman.  

Ako ne volite da osećate preparate na koži, imamo predlog za vas! Pripremite letnju masku koja će koži pružiti neophodnu hidrataciju i zbog koje će vam ruke postati nežne i mekane. Letnja maska za ruke je ona koja služi za hidrataciju kože, a pravi se od samo nekoliko sastojaka. Sve što vam je potrebno jesu jogurt, med i limun.

Kako da je pripremite? U činiji pomešajte kašiku jogurta, koji ste prethodno ohladili u frižideru, kašiku meda i nekoliko kapi limuna. Sve dobro sjedinite i namažite ruke. Držite na rukama do onog trenutka kada se maska ne osuši na rukama, a zatim detaljno isperite. Nakon nanošenja ove maske nema potrebe dodatno mazati ruke kremom, ali će kvalitetna krema svakako pojačati efekat.  

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija