Pirinčana voda za brži rast kose?

Kada pomislite na pirinač, sigurno vam ne padnu na pamet njegova svojstva koja utiču na rast kose… niti bilo koja druga svojstva kojima utiče na kosu generalno gledano – što ne znači da ih nema. U nastavku teksta pročitajte da li zaista pospešuje rast kose ili ima neke druge efekte.  

Korišćenje pirinčane vode za brži rast kose i nije toliko novi koncept, potiče još iz perioda drevnog Japana. Još tada su devojke koristile pirinčanu vodu kako bi stimulisale brži rast kose.

Prema novijim istraživanjima, međutim, ne postoji nijedan tačan dokaz da pirinčana voda zaista utiče na brži rast kose, već je za to isključivo zadužena genetika. Ipak, ova voda donosi drugu vrstu benefita – hrani kosu i utiče na jačanje same vlasi.

Proteini koji se nalaze u pirinču smanjuju ispucale krajeve i sprečavaju njihovu pojavu. Pirinčana voda sadrži ugljene hidrate, vitamine i minerale koji održavaju folikule dlake. Nemojte da se razočarate ako vam kosa ne poraste, svakako ćete imati zdraviju kosu sa više volumena i sjaja.

Kako da pripremite pirinčanu vodu? Na određenu količinu pirinča, u zavisnosti od količine i dužine kose, sipajte četiri puta više vode. Skuvajte pirinač i procedite. Možete sipati i eterična ulja u tečnost, a zatim ostavite da se prohladi. Kosu opetite kao i inače, šamponom, isperite je, a zatim nanesite pirinčanu vodu. Ostavite da deluje i nakon 10 minuta kosu isperite hladnom vodom. Upotreba ovog tretmana se preporučuje maksimalno dva puta mesečno.  

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija