Pozitivan unutrašnji razgovor

Osoba sa kojom najčešće razgovaramo smo – mi sami. Unutrašnji monolozi i dijalozi koje vodimo nas oblikuju i čine veliki deo naše svakodnevnice, ali im uglavnom ne posvećujemo dovoljno pažnje. Ti „razgovori“ su zapravo veoma moćni, a sve poruke koje sami sebi upućujemo imaju određenu težinu i uticaj na nas.

Ponekad ponavljamo pozitivne poruke koje jačaju naše samopouzdanje i veštine, dok nas negativne veoma iscrpljuju. Da bismo na neki način ojačali i poboljšali naše mentalno zdravlje, potrebno je da fokus stavimo na pozitivne stvari koje vidimo u sebi, ljudima oko sebe i situacijama u kojima se nalazimo.

Delimo sa vama nekoliko pozitivnih poruka koje, ako budete ponavljali, donose i mir i mentalnu jačinu:

  • Uspeh dolazi radom – trud je osnova svakog uspeha a kada to sebi ponavljate iznova i iznova, biće vam lakše da uložite veći trud i postaće vam prirodnije ulaganje većeg napora u sve čime se bavite.
  • Ljudski je grešiti – onaj ko greši zna da to nije razlog da se odmah odustane. To je prilika iz koje se može naučiti nešto novo, a takav pristup greškama ojačava samopouzdanje i snagu volje.
  • Sposobna sam osoba – od rođenja, ljudi se razvijaju, uče i rastu. Učenje se nastavlja tokom čitavog života. Uvek govorite sebi da ste sposobni i da vam ništa nije problem da naučite i uradite. Na taj način ćete ojačati sebe i svoje veštine, kao i samopouzdanje. Potrebno je shvatiti da nikada niste previše stari ili mladi da naučite nešto novo i steknete nova znanja i veštine.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija