Pripremite se za leto detoksom!

Da li ste ikada razmišljali o tome da je potrebno pripremiti organizam na leto? Promene u temperaturi traže i posebnu pripremu organizma, kako bismo na adekvatan način podneli duge i tople letnje dane.

Sa porastom dnevnih temperatura često nam se dešava da se preterano znojimo, osećamo se malaksalo i često otičemo. Kako bismo na pravi način regenerisali naš organizam, bitno je da ga redovno hidriramo. Potrebno je da se lagano hranimo i da uradimo detoks, kako bismo se oslobodili toksina.

Letnji detoks nije onaj na koji smo navikli, a to je da pijemo samo sokove tokom celog dana, već se ovaj detoks zapravo odnosi na prilagođavanje ishrane letnjim mesecima. Potrebno je da se ishrana bazira na voću i povrću i da se unosi dosta tečnosti tokom dana. Voće može biti sezonsko, a odličan je izbor i kokos. Trudite se da u svakom obroku povrće bude osnova. Kada pripremate hranu neka to bude barena varijanta, bez pečenja i prženja.

Voće koje unosite treba da bude bogato vitaminom C i mineralima. Možete koristiti i bobičasto voće koje je odličan prirodni antioksidant, a organizmu će dati i dodatnu dozu energije.

Svako jutro na prazan stomak popijte čašu vode sa dodatkom svežeg krastavca, limuna i nane, jer će ovaj napitak očistiti vaš organizam od toksina i obezbediće vam potrebnu hidrataciju koja je neophodna tokom leta.

Nemojte se ničega odricati, samo se trudite da unosite što više tečnosti, jer ćete na taj način olakšati vašem organizmu da podnese visoke temperature.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija