Prirodni lekovi iz bakine apoteke

Baka i mama uvek znaju najbolje, zar ne? Zna se da, koju god nedoumicu da imamo, baka će uvek imati odgovor, i to obično – veoma neočekivan odgovor. Naše bake verovatno nisu toliko mislile kojim sve namirnicama mogu da podignu imunitet, već su znale šta je dobro za njih i šta treba konzumirati. Tako su nastali i neki tradicionalni recepti koji se prenose sa kolena na koleno, a mi ih delimo sa vama:

  1. Domaći sirup za jačanje imuniteta – u vodu stavite glavicu crnog luka sa ljuskom, žuti šećer, izrendan đumbir i kurkumu u prahu. Ostavite da proključa dok se ne dobije sirup. Procedite i svako jutro i veče uzimajte po jednu supenu kašiku. Ovaj sirup će vam pomoći u jačanju imuniteta.
  2. Inhalacija sodom bikarbonom – u dublju šerpu sipajte vodu i ostavite da provri. Šerpu sklonite sa ringle i dodajte kesicu sode bikarbone, sve dobro promešajte i nagnite se nad šerpom. Udahnite pet puta na nos i izdahnite na usta. Zatim isto toliko puta udahnite na usta i izdahnite na nos. Inhalirajte se tri puta dnevno tokom pet dana. Ovo će vam pomoći da očistite nosne kanale od raznih virusa i bakterija.
  3. Šerbet – svima dobro poznat napitak koje nam bake rado spremaju, a mi rado pijemo. Šerbet možete spremiti sa mlekom ili sa vodom. Potrebno je da propržite dve kašike šećera, da se dobije karamel smesa. Zatim dodajte šolju mleka ili vode i ostavite da provri. Šerbet je najpoznatiji po tome što smiruje kašalj i po tome što ga deca obožavaju.

Poslušajte bakine mudrosti i isprobajte neki od ovih recepata kada vam bude zatrebao – videćete zašto su nekada tradicionalne stvari najbolje.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija