Prirodni lekovi za glavobolju

Prva pomisao kada vreme počne da se menja? Migrene i glavobolja! U periodu smo u kojem je pojava migrena veoma česta kod većine ljudi. Kako biste ih ublažili, daćemo vam predloge za prirodne lekove koji vam mogu pomoći.

  • Višnje – u njima se nalazi antocijanin koji ima antiupalna dejstva čak 10 puta jača nego što sadrže određeni lekovi koji se koriste u lečenju bolova i migrena.
  • Magnezijum – možete ga uzimati u vidu suplemenata ili kroz namirnice kao što su zeleno povrće, žitarice ili orašasti plodovi. Preporučuje se da dnevni unos bude 200 miligrama.
  • Kafa – ako ste ljubitelj kafe i imate problem sa migrenama i glavoboljama, ova informacija će vas obradovati. Ako na vas ne deluje nijedan lek, postoji mogućnost da vam kafa može pomoći! Kako? Šiti krvne sudove, te je cirkulacija olakšana, pri čemu kofein takođe potpomaže apsorpciju određenih materija koje mogu pomoći krvotoku.
  • Inhaliranje – poznato je da su inhalacije morskom solju lek za mnoge teskobe, pa ne čudi da može pomoći i kod glavobolja. Paru udišite što je moguće duže, a najefikasnija sredstva su: morska so, ruzmarin, lavanda, pepermint i bosiljak.  

Znamo da glavobolje i migrene uopšte nisu prijatne, neretko su čak veoma i bolne. Pokušajte sebi da olakšate pomoću prirodnih lekova i da nađete vreme za sebe kako biste se opustili, ukoliko vam obaveze to dozvoljavaju.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija