Prolećno sređivanje kuhinje!

Sa dolaskom proleća, mnogi od nas požele da naprave veliko spremanje koje obično podrazumeva i promene u domu. Bilo da je u pitanju menjanje nameštaja, detalja u domu, nova dekoracija ili prosto drugačiji raspored,  svaka promena donosi preko potrebno osveženje.

Kuhinja je prostorija kojoj posvećujemo najmanje pažnje kada razmišljamo o uređenju, verovatno jer raspored kuhinjskih elemenata najčešće nije moguće menjati... Ali moguće je kreirati funkcionalniju kuhinju uz nekoliko manjih promena koje će stvoriti utisak jedne velike promene:

  1. Staklene tegle – mogu vam poslužiti za razvrstavanje začina i ostalih namirnica. U njima možete držati pirinač, prezle, testeninu, sve one namirnice koje često koristite. Stavite ih na mesto gde će vam biti u visini očiju, a ujedno i zaštićene od direktne sunčeve svetlosti. Ako imate elemente otvorenog tipa, možete u teglama držati i začine za šareniji izgled kuhinje.
  2. Kutije za čuvanje – ukoliko imate dosta radnih elemenata, ispunite ih ovim kutijama. Neka vam u providnim kutijama stoje sve one sezonske stvari, a na nedostupnim mestima kao što su gornje police, možete u kutijama držati one predmete koje retko koristite, poput raznih kuhinjskih aparata.
  3. Razvrstajte posuđe – potrudite se da sve bude pregledno i lako dostupno. Razvrstajte svo posuđe koje često koristite, neka vam u prvoj fioci stoji escajg, u drugoj plastične činije, u ostalim fiokama šerpe i tiganji, kao i električni aparati. Najbolji način sređivanja kuhinje jeste da razvrstate sve ono što se u njoj nalazi.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija