Recite DA semenkama od bundeve

Grickanje semenki dok gledate omiljeni film ili seriju je pravo uživanje, zar ne? A da li ste se zapitali koliko su one zdrave i koje su tačno prednosti njihove konzumacije?  

Semenke od bundeve našle su svoju primenu i u medicinske svrhe, a ne samo u vidu zdravih grickalica. One su bogate magnezijumom, kalcijumom, cinkom, gvožđem i vitaminom K, dok su za regulisanje krvnog pritiska i održavanje rada srca zadužene omega-3 masne kiseline koje se nalaze u njima.

Najzanimljiviji podatak jeste da unosom semenki od bundeve utičete na raspoloženje! Sam način konzumacije je dovoljno interesantan da predstavlja zadovoljstvo, a sve materije kojima obliluju su tu da i iznutra utiču na interne procese i lučenje hormona sreće.  Drugim rečima – grickanjem semenki smanjujete nivo stresa, što zvuči odlično, zar ne?

Semenke su bogate vlaknima i proteinima, što znači da ćete dugo vremena ostati siti. Vlakna su poznata po tome što pospešuju varenje, baš kao i Wellness Yes Digest Plus keks!

U paru čine sjajnu kombinaciju slanog i slatkog, a dopunjuju se i korisnim materijama koje sadrže, pa će jedna ovakva užina doneti mnogo benefita za vaš organizam, kao i sjajno raspoloženje!

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija