Saveti za kvalitetan san tokom letnje vrućine

Velike vrućine i tople noći mogu biti problematične za naš san tokom letnjh meseci.

Koliko god se trudili da rashladimo spavaću sobu, ipak se često desi da ne dopire dovoljna količina hladnog vazduha koji bi nam obezbedio kvalitetan san.

S obzirom da je nemoguće dostići temperaturu između 15 i 19 stepeni, koja je idealna za kvalitetan i dug san, ipak postoje određene alternative. Evo i nekoliko saveta:

  1. Trudite se da ne koristite pokrivač. Nemojte koirstiti debele pokrivače ili ćebe, već koristite laganije. Najbolje rešenje je da se uopšte ne pokrivate, ukoliko možete da spavate bez pokrivača.
  2. Pre spavanja se istuširajte mlakom vodom. Na taj način ćete spustiti telesnu temperaturu i lakše ćete moći da zaspite.
  3. Telefon punite van spavaće sobe i isključite sve uređaje, kako biste spustili temperaturu i omogućili sebi lakši san.
  4. Uvek birajte što laganije pidžame, nikako deblje. Neka to bude tanka potkošulja ili čak svilenkasta spavaćica. Što manje odeće imate na sebi, to ćete se osećati prijatnije.
  5. Memorijska pena je odlično rešenje. Dušek koji je dizajniran tako da može da vas rashladi je super izbor. Na taj način temperaturu tela održavate nižom tokom letnjih meseci, dok vam je tokom hladnijih meseci toplije.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija