Saveti za negu prirodno kovrdžave kose

Kakva god da je tekstura vaše prirodne kose, sigurno ste bar nekada poželele da je potpuno drugačija od prirodne. To je jedna od onih poznatih krilatica – devojke koje imaju prirodno kovrdžavu kosu vole da je ispravljaju, a isto važi i za devojke sa ravnom kosom – one žele kovrdže. Ipak, tekstura prirodno kovrdžave kose je dosta drugačija od ravne, pa ukoliko godinama ispravljate kosu, možda je baš sada trenutak da vratite prirodnu teksturu vaše kose. Neka vaše lokne zablistaju!

Kovrdžava kosa je suvlja, podložnija oštećenjima i zato se i lakše lomi. Kako bi bila jaka i fleksibilna, neophodna joj je adekvatna nega, a naše savete za negu kovrdžave kose pročitajte u nastavku:

  1. Pranje kose jednom ili dva puta nedeljno – često pranje kose može dovesti do smanjivanja količine neophodnog sebuma. Pre pranja nanesite masku za kosu za jačanje vlasi i sačekajte 10 minuta. Nakon toga kosu operite šamponom bez sulfata. Kosu raščešljavajte tokom pranja češljem sa širokim zupcima.
  2. Sušenje kose – nakon pranja umotajte kosu u peškir da upije višak vode. Nanesite regenerator koji se ne ispira i kremu za kovrdže od korena do vrhova i prstima stilizujte kosu. Kosu je najbolje sušiti prirodno, a ukoliko vam je potrebno brzo sušenje, koristite difuzer. Temperatura na fenu bi trebalo da bude najslabija. Tokom sušenja nemojte koristiti četku niti češalj sa zbijenim zupcima.
  3. Održavanje frizure – između dva pranja dovoljno je da naprskate na kosu sprej za stilizovanje vlasi. Pored toga, pre spavanja uvek pokupite kosu u labavu punđu ili pletenicu, na taj način vam se kosa neće lomiti.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija