Smehom protiv prehlade

Uvek se savetuje da se svaka prevencija zasniva na prirodnim metodama za jačanje imuniteta jer je to najbolji način za borbu protiv sezonskih prehlada. Često ta prevencija zapravo podrazumeva veoma jednostavne aktivnosti.

Tokom hladnijih dana, svako jutro možete popiti času mlake vode. Mlaka voda se preporučuje zbog toga što telo ne mora da je hladi ili greje, i na taj način slabi imunitet. Tečnost tokom hladnih dana unosite što više, ne samo ujutru, jer u prostorijama nema dovoljno vlage koja je potrebna organizmu i može doći do dehidratacije.

Pored vode, najbolji lek za prevenciju i jačanje imuniteta je – smeh! To je najbolji lek protiv prehlade, koji je naučno i dokazan. Osmeh pozitivno deluje na naše psihičko i fizičko zdravlje, a pored toga utiče i na bliskost sa ljudima i raspoloženje. Terapija koja se zasniva na smehu smanjuje depresiju, poboljšava kvalitet sna, utiče na jačanje imuniteta, smanjuje hronične bolove.

Potrudite se da svaki slobodan trenutak provodete sa ljudima koji vas čine srećnim, sa kojima možete iskreno i dugo da se smejete i uživate u svim trenucima. Na taj način zaboravljate na sve probleme, a ujedno čuvate svoje zdravlje i jačate vaš imuni sistem. Uvek se trudite da spojite lepo i korisno!

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija