Sobno cveće – lako se neguje, a ispunjava vaš dom

Volite cveće, ali ne znate koje da odaberete za ukrašavanje vašeg doma? Istina, postoji dosta cveća koje nam se svidi na prvi pogled, ali nismo sigurni da li bismo znali i mogli pravilno da ga održavamo. Pomoći ćemo vam da saznate koje cveće se uklapa u vaš dom, a lako se neguje.

  • Filadendron – ova biljka raste jako visoko i brzo, pa to može biti problem, jer zahteva dosta prostora. Od svih kućnih biljaka, filadendron spada u malo zahtevnije, jer je potrebno da joj se listovi često brišu, a takođe traži i redovno zalivanje. Potrebno je da je zalivate svakodnevno ali po malo. Odgovara joj svetlo mesto pored prozora. Iako je zahtevna, uživaćete u zelenilu koje donosi u dom.
  • Čuvarkuća – ova biljka spada u one najizdržljivije. Veoma je otporna na temperaturu, pa joj ne smetaju ni velike vrućine, kao ni jake zime. To znači da će krasiti vašu kuću tokom cele godine. Potrebno je da je zalivate jednom u dve nedelje, što i nije toliki problem, zar ne? Pored toga što je laka za održavanje i lepog izgleda, ova biljka vam može pomoći u lečenju upale ušiju kao i menstrualnih bolova.
  • Kaktus – biljka koja je jako otporna na visoke temperature, a ujedno ne voli mnogo ni da se zaliva. Pravi izbor za sobno dekorativno cveće! Ova biljka voli sunce, tako da je preporučljivo da je držite u osvetljenom delu vašeg doma.

Postoji još dosta vrsta sobnog cveća koje može sjajno ukrasiti vaš dom. Predlažemo vam da uvek izaberete neko koje se lako održava i koje ne zahteva često zalivanje i veliku brigu.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija