Soda bikarbona za lepotu

Na šta prvo pomislite kada se pomene soda bikarbona? Sigurno vam prva pomisao nije „lepota“. Međutim, ovo, prilično univerzalno, sredstvo ima vrlo raznovrsnu upotrebu, a svakako je deo inventara svakog doma, kao brašno, šećer i so. Ako vas zanima kako možete da je koristite i kao kozmetičko sredstvo, nastavite da čitate.

  • Pasta za zube – možda najpoznatiji način korišćenja sode bikarbone, pored upotrebe u kuhinji, svakako je kao priručna pasta za zube. Neke paste je imaju u sastavu, a može se koristiti i sama po sebi – samo je pospite po mokroj četkici i operite zube kao i inače. Ona uklanja mrlje, čisti i čak i izbeljuje gleđ. Doduše, ne treba je koristiti više od jednom nedeljno jer preteranom upotrebom može oštetiti gleđ, ovo je ipak abrazivno sredstvo.
  • Dezodorans – soda je poznata po tome što upija neprijatne mirise što je idealno za ovakvu upotrebu! A zbog praškaste forme, kreira i barijeru na koži. Samo je nanesite četkom na pazuh i spremni ste.
  • Dodatak šamponu – pomešajte kašičicu sode bikarbone sa količinom šampona koja vam je potrebna za pranje kose i tom smesom dobro operite kožu glave i kosu. Pošto upija masnoću, ovaj metod će dubinski očistiti kožu glave, a kosa će imati veći sjaj jer će soda ukloniti i višak šampona sa temena i kose.
  • Maska za lice – za ovu masku vam je potrebna samo soda i malo vode. Pomešajte ih tako da dobijete gustu smesu, nanesite na lice, ostavite da deluje desetak minuta i isperite mlakom vodom. Ova maska je idealna za masnu kožu, a takođe izvlači nečistoće iz pora i čak smanjuje mitisere.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija