Šta korejsku kozmetiku čini posebnom? (I deo)

Zaljubljenici u negu su sigurno već makar čuli za popularnost korejske kozmetike a vrlo moguće da su neku i probali. U ovom tekstu želimo da vam predstavimo zašto je korejska kozmetika postala toliko rasprostranjena i veoma cenjena.

Pre svega, važno je znati kakvu ulogu ima nega u korejskoj kulturi. Iako je ovo pitanje veoma kompleksno i podrazumeva obraćanje pažnje na važna pitanja poput preplitanja zapadnih i istočnih trendova i koju ulogu je zapadna kultura igrala u formiranju moderne korejske kozmetičke scene, krenućemo ipak od samih osnova.

Nega, i spoljašnja, ali i unutrašnja je u Koreji zaista važan deo kulture, nevezano za trendove koji se pojavljuju i nestaju podjednakom brzinom. Korejke vekovima koriste bilje sa svog područja za ishranu ali i za negu, a njihovu efikasnost zaista možemo primetiti samo jednim pogledom na ove žene – činjenica je da izgledaju zaista mladoliko. Naravno, i geni svakako imaju mnogo veze sa time, ali i rutine koje prate i vrsta proizvoda koje koriste.

Koji su to proizvodi, šta oni sadrže? Pomenuli smo biljke koje koriste a koje ne postoje u drugim delovima sveta (poput CICA biljke, tj. tigrove trave). Ova biljka je česta u sastavu korejskih proizvoda za negu jer je njen hemijski sastav veoma pogodan za kožu. Tradicionalno se koristila za umirivanje iziritirane kože, smirivanje opekotina i posekotina.

U kombinaciji sa inovativnim tehnologijama koje proizvođači korejskih brendova prate, sastojci i aktivne supstance koje njihovi proizvodi sadrže zaista daju dobre rezultate. Deo popularnosti svakako pripada i samoj količini raznovrsnih preparata i načinima na koji se oni upotrebljavaju, o čemu možete pročitati u narednom tekstu.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija