Sve prednosti kokosa

Kokos je voće koje je bogato nutrijentima, gvožđem, fosforom i cinkom, a pored odličnog ukusa, pravi je izvor energije koja nam je potrebna tokom celog dana. Možete ga konzumirati u fazi kada je mlad ili kada je zreo, sve zavisi od namene njegovog korišćenja.

Svaki kokosov deo možemo koristiti, a evo i na koje načine ga sve možemo konzumirati:

  1. Kokosovo mleko – ko voli da sprema i vreme provodi u kuhinji, zna sve prednosti kokosovog mleka. Njega možete koristiti i kao dodatak kafi, a možete ga piti i uz svoj omiljeni Wellness. Kokosovo mleko zapravo nastaje u fazi kada je plod zreo. Kada ovo mleko držite dugo u frižideru, tada nastaje kokosov krem koji se koristi uglavnom za pripremu kolača i torti.
  2. Kokosovo ulje – nekada se najviše koristilo kao lek, a sada se najviše upotrebljava u kozmetici. Čisto kokosovo ulje se dobija od zrelog ploda koje sadrži tvrđe meso. Može se koristiti i tokom kuvanja i pečenja na visokoj temperaturi.
  3. Kokosovo brašno – sadrži nisku količinu ugljenih hidrata i zato je odlična zamena pšeničnom brašnu. Možete ga koristiti za pripremu testa, hleba ili kolača.
  4. Kokosova voda – izvor elektrolita koji su zaduženi za hidrataciju tela kako bi ono normalno funkcionisalo. Preporučuje se da se svakodnevno konzumira jedna čaša kokosove vode. Kokos sadrži najviše vode dok je mlad plod.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija