Sve prednosti konzumiranja indijskog oraha

Najbolji osećaj se dobija kada znate da radite nešto dobro za sebe, a kada je hrana u pitanju grickanje indijskog oraha ima puno pozitivnih strana. Da li zapravo znate koliko je konzumiranje indijskog oraha značajno? Pomoći ćemo vam da saznate.

Indijski orah je grickalica blago slatkastog ukusa i prijatnog mirisa i veoma je bogat mineralima i vitaminima. Značajan je za zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema, kao i za zdravlje očiju, kostiju i mišića. Sadrži hranljive i lekovite elemente, koji su retki u prirodi, a nalaze se upravo u ovom orašastom plodu.  Od minerala, u njemu se nalaze mangan, bakar, fosfor i magnezijum, a bogat je i vitaminima B6, K, gvožđem, kalijumom, selenom i cinkom. Svi ovi minerali i vitamini igraju važnu ulogu u očuvanju zdravlja.

U odnosu na druge orašaste plodove, indijski orah se izdvaja po tome što se u njemu nalazi velika koncentracija skroba, zbog čega se često koristi u prehrambenoj industriji, kao vrsta gustina za supe, kuvana jela i za mlečne deserte.

Predlažemo da ga grickate u kombinaciji sa Wellness Malina&Kakao keksom za najlepšu kombinaciju ukusa uz omiljenu knjigu ili film. 

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija