Sve prednosti masaže

Prva pomisao na opuštanje i oslobađanje od stresa je – masaža! Retko ko bi odoleo jednoj dobroj i dugoj masaži. A da li znate sve prednosti koje masiranjem postižete?

Masaža predstavlja alternativnu medicinu, s obzirom da leči dušu i telo. U današnje vreme izloženi smo velikoj količini stresa, bilo da je reč o psihičkom ili fizičkom. Kako bismo se oslobodili te količine stresa, kvalitetna masaža uz određenu tehniku je idealno rešenje.

Tokom masaže ćete dobiti tretman opuštanja celog tela i organizma. Značajna je i kod određenih povreda, jer pomaže da se lakše regeneriše tkivo mišića. Samim tim postoje relaksirajuća, terapeutska i sportsko-medicinska masaža i one se najčešće primenjuju.

Svoju unutrašnju energiju ćete podići pomoću masaže, zbog toga što se tada telo učvršćuje, a duša opušta, što znači da se uspostavlja ravnoteža između duše i tela. Pored duše i tela, ona je značajna i za našu kožu, jer se tada uklanjaju mrtve ćelije sa površine i ujedno je zatežete, a masaža utiče i na njenu fleksibilnost.

Kod sportskih aktivnosti jako je značajno koristiti tretmane masaže, jer tokom sporta mišično tkivo izbacuje mlečnu kiselinu i ako se ona na vreme i na pravi način ne izbaci iz tela, telo se usporava i postaje ukočeno, a mišići teški. 

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija