Sve prednosti zelenog čaja

Zeleni čaj predstavlja jedno od najzdravijih pića! Pored brojnih korisnih dejstava na čitav organizam (od glave do pete), utiče i na smanjenje nervoze, kao i na mentalno zdravlje u celini. Uticaj koji ima na fizičko zdravlje je nemerljiv, a pored toga može biti veoma značajan i za lepotu i negu lica i tela.

Budući da u sebi sadrži vitamine, minerale i flavonoide, zeleni čej itekako utiče na našu lepotu. Sprečava pojavu akni, smanjuje bore i ujednačava tonus lica. Možete od zelenog čaja praviti različite maske za lice, a mi vam dajemo predloge za neke od njih:

  • Maska za uklanjanje bora – napravite pastu od meda, zelenog čaja i 2 jagode. Masku nanesite na lice tako što ćete masirati kožu kružnim pokretima. Nakon 20 minuta isperite.
  • Maska koja hidrira kožu – za ovu masku vam je potreban zeleni čaj u prahu, kašika meda i kašika maslinovog ulja. Sve sjedinite, nanesite na kožu lica i ostavite da deluje oko 20 minuta. Nakon toga dobro isperite.

Napravite sebi savršen ugođaj u sopstvenom domu, skuvajte šolju zelenog čaja i nanesite neku od ove dve maske. Imaćete više energije i osećaj zadovoljstva. Radite na sebi i vašem zdravlju i kada vam obaveze dozvoljavaju, napravite sebi oazu mira i uživajte.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija