Svet šminke – zlatna senka uklanja umor

Zlatna senka je šminka koji pristaje svakome, i osobama svetlog i osobama tamnijeg tena.  Uglavnom nas asocira na svečanije prilike, ali ova senka se lako može uklopiti i u svakodnevni izgled.

Jedino na šta treba da obratite pažnju jeste – nijansa! Potrudite se da uskladite zlatnu senku sa bojom tena i očiju. Ukoliko imate svetao ten, koristite svetlije nijanse, kako ne biste napravili preveliki kontrast. Devojke sa tamnijim tenom treba da koriste senke boje starog zlata. Iste boje treba prilagoditi i tamnim i svetlim bojama očiju.

Osim toga što donosi dašak glamura u svakodnevnicu, zlatna senka može efikasno prikriti znakove umora na licu. U nastavku pročitajte dva načina kako da postignete taj efekat: 

  1. Zlatnu senku sa svetlucavim česticama nanesite na deo kapka koji je pokretan. Uz donje trepavice iscrtajte tanku liniju olovkom bele svetlucave boje, a zatim je osenčite prstima. Na kraju nanesite maskaru na trepavice. Izgledaćete sveže i sa puno sjaja u očima.
  2. Uz donje trepavice nanesite zlatnu senku i osenčite je prstima. Na kapak nanesite bež ili senku boje šampanjca. Na unutrašnjem uglu isrctajte liniju belom sedefastom olovkom i prođite prstima. Na trepavice nanesite braon maskaru.

Obe ove tehnike osvetljavaju oči i daju naglasak najpre boji očiju, te se na taj način skreće pažnja sa eventualnih znakova umora na licu. Probajte!

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija