Trik za najukusniju ledenu kafu

Toplo leto – hladna kafa! Ubedljivo najomiljeniji napitak u našoj zemlji (a i šire), ima verziju za svako godišnje doba, pa neka vaš izbor ovog leta bude ledena kafa za rashlađivanje kod kuće!

Kod ove kafe je možda najveći problem upravo led koji, iako joj održava željenu temperature, najčešće razredi kafu nakon nekoliko minuta. Ali i za to postoji ukusno i kreativno rešenje – trik je u tome da koristite ledene kocke kafe. Uz pomoć njih će vaša kafa ostati hladna i punog ukusa.

Kako napraviti ledene kocke kafe? Potrebno je da dobro operete kalupe za led, preporučuje se da to bude silikonski kalup, kako biste lakše izvadili kockice kada se zalede. Nakon toga skuvajte domaću kafu i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Sipajte u kalupe i stavite u zamrzivač da se dobro zalede. Ako želite kremastiji ukus, u kafu možete dodati i kokosovo mleko, kako biste dobili posebnu aromu i kako biste uživali u ukusu leta.

Ledene kocke možete dodati u hladno mleko ili ih dodati rashlađenoj kafi po svom ukusu. Dok uživate u hladnom napitku i letnjim danima, možete uživati i u novom ukusu Wellness keksa koji je preliven mlečnom čokoladom i posut kokosom.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija