Upotreba korejske kozmetike (II deo)

U prethodnom tekstu smo pisali o tome šta korejsku kozmetiku čini posebnom i kako je postala cenjena i van granica Koreje. Ako vas je zainteresovala i ne znate odakle da počnete sa probavanjem, u nastavku pročitajte koje su osnove.

  1. Maske za lice – među najboljima na svetskom tržištu, korejske maske za lice su popularizovale drugačiju vrstu maski. Do pre nekoliko godina prva asocijacija na maske bila je bilo kakav proizvod koji se po licu razmazuje a potom ostavlja da deluje. Međutim, ove maske u maramici, tj. „sheet“ maske koriste se još jednostavnije – kupuju se u paketu od jedne ili više, a sama maramica je obložena aktivnim supstancama. Drže se na licu dok koža ne upije sastojke i nikad se ne ispiraju, a upotreba jedne je jednokratna. Postoji čitav varijetet ovih maski za bilo koji problem koji imate sa kožom – ako je koža umorna, osetljiva, ako imate akne ili podočnjake, bore... Vaše je samo da izaberete. Svakako, pre svega služe dodatnoj hidrataciji kože lica.
  2. Esencije – one najviše nalikuju serumima za lice, a neizostavni su deo nege u korejskoj kulturi jer sadrže najveći procenat aktivnih sastojaka koji prodiru u kožu. Koriste se ili umesto kreme, ali najčešće pre nanošenja kreme kada je lice čisto, a pore otvorene te koža može da upije sve te supstance. Uglavnom su vodene strukture što ih čini pogodnim za svakodnevnu upotrebu.
  3. Uljani čistači – temeljno čišćenje lica je veoma važno u nezi, a prvi korak u korejskoj kozmetici su uvek uljani čistači. Oni sklanjaju nečistoće na veoma nežan način, a kako sadrže ulja, ujedno i neguju kožu i nisu agresivni. Ispiraju se vodom, a potom ih obično prati drugo čišćenje tradicionalnijim proizvodima poput gela ili pene za čišćenje.  

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija