Uradite sami – ukrasi za jelku

Ukoliko ste kreativni i volite da provodite vreme u kreiranju unikatnih ukrasa za jelku, spremili smo za vas jedan DIY projekat. Tokom kreiranja ćete se sjajno zabaviti, a možete uključiti i vaše mališane, kojima će pravljenje novogodišnjih ukrasa sigurno biti zanimljivo.

Za ove ukrase neophodni su vam samo brašno, voda i so što znači da je izrada ukrasa vrlo povoljna, a prilično zanimljiva i kreativna.

Sve što vam je potrebno je:

  • Čaša vode
  • Dve čaše brašna
  • Čaša soli

Potrebna vam je jedna veća činija u koju ćete prvo sipati suve sastojke. Dobro ih sjedinite i promešajte, a zatim postepeno dodajte vodu i lagano mesite testo. Treba da dobijete strukturu nalik plastelinu. Ako dobijete ređu smesu, slobodno po potrebi dodajte još brašna. Smesu razvucite i onda je vreme za igru!

Kreirajte željene oblike, samo obratite pažnju da na svakom izbušite rupice, kako biste mogli kasnije da provučete konac ili neki kanap. Kada napravite sve ukrase, ostavite testo da se suši oko 20 minuta, a zatim ga prosušite i u rerni na 120 stepeni oko 2 do 3 sata, dok ne dobije strukturu i izgled koji podseća na keramičke ukrase. Kada bude „pečeno“, možete ga i obojiti temperama po želji i čak naprskati lakom za sjajniji izgled. Zatim samo okačite svoje unikatne ukrase na jelku i uživajte u svojim kreacijama.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija