Vreme je za lubenicu!

Lubenica je neprikosnoveni vesnik leta, zar ne? Apsolutno je univerzalno voljeno voće (zapravo, povrće, više o tome pisaćemo u nastavku teksta) koje najbolje rashlađuje. Lubenica odlično osvežava i gasi žeđ tokom vrelih letnjih dana, ali je isto tako i vrlo značajna i za naše zdravlje.

Pravi osećaj leta se budi onog trenutka kada bosi u dvorištu pojedemo lubenicu i nakon toga celi budemo slatki i lepljivi. Nema lepšeg, bezbrižnijeg i srećnijeg trenutka, zar ne?

Lubenica pripada jednogodišnjim biljkama iz porodice krastavaca i bundeva, a danas postoji preko 1.200 različitih vrsta – od onih bez koštica, veće ili manje, do onih duguljastih, ovalnih, manje slatkih…Bilo koju vrstu da izaberete, sve imaju ono nešto zajedničko, a to je izuzetno visoka nutritivna vrednost i veoma su zdrave.

Zanimljiva činjenica je da lubenica pripada povrću, a bogata je vitaminom C i ima nisku količinu masnoća, holesterola i natrijuma. Pored vitamina C, bogata je kalijumom, magnezijumom, vitaminom B, cinkom i gvožđem. Ukoliko često konzumiramo lubenicu možemo sačuvati naše zdravlje i sprečiti razne bolesti.

Čuvajte svoje zdravlje, ohladite lubenicu, okupite porodicu i prijatelje i uživajte u letnjim danima koji su pred nama. Ne zaboravite da uz lubenicu odlično ide i Wellness keks!

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija