Za šta je sve dobro bademovo ulje

Bademovo ulje je prirodni preparat koji ima veoma široku primenu. Koristi se za negu kože lica, vrata i dekoltea. Njegovom svakodnevnom upotrebom rezulate možete primetiti već nakon nedelju ili dve. Pristupačno je svima, cena je niska, a može se naći u svim apotekama ili u zdravoj hrani.

Za šta ga sve možemo koristiti?

  1. Koža lica – ukoliko imate suvu kožu lica, bademovo ulje je pravi izbor za vas. Sadrži vitamin E koji je prirodni antioksidans i sprečava dehidrataciju lica. Vrlo se lako upija i pogodno je za hidriranje osetljive kože.
  2. Uklanja podočnjake – bademovo ulje, kada govorimo o podočnjacima, čini čuda. Pospešuje prokrvljenost područja oko očiju i na taj način naduvenost i tamni krugovi oko očiju nestaju. Nanesite ga svako drugo veče na područje oko očiju, kružnim pokretima.
  3. Protiv bora – budući da bademovo ulje ima laganu teksturu, pogodno je za nanošenje na osetljivu i tanku kožu oko očiju. Antioksidansi iz bademovog ulja hidriraju kožu, a samim tim se stvara i kolagen koji čini kožu elastičnijom.
  4. Za kosu – bademovo ulje je odlično za oporavak oštećene kose. Ulje možete naneti nakon pranja kose, tako što ćete ga utrljati u krajeve.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija