Zašto je dobar aktivni kiseonik?

Aktivni kiseonik se često koristi u kozmetičkim salonima, a da li ste znali da on može da se koristi i u kućnim uslovima? Ne deluje kao neki luksuz, ali zato ima široku primenu. Potrebno je imati ga na svojoj polici, a sada ćemo vam otkriti i zašto.

  • Može se koristiti kao efikasan tretman za regenaraciju kože – dovoljno je da ga prsnete po željenom području i sačekate da upije. Ovaj postupak možete ponavljati dva puta dnevno – ne oduzima maltene ni malo vremena a funkcioniše!
  • Aktivni kiseonik pomaže i kod zarastanja rana i smanjenja ožiljaka, tako što umiruje iritirani deo. Pored toga, može smanjiti krvarenje i sprečiti ponovno otvaranje rana.
  • Koristi se i u borbi protiv upornih bubljica i akni. Funkcioniše tako što ubija bakterije, gljivice i mikrobe koji izazivaju upalne procese kada dođu u dodir sa sebumom kože. Iz istog razloga se može koristiti i za dezinfekciju kože.

Njegova primena je značajna kod poboljšavanja cirkulacije u krvnim sudovima, što je jedan od razloga zašto koža izgleda sveže i negovano. Ako se često depilirate ili imate neku opekotinu, isprobajte aktivni kiseonik – videćete koliko je delotvoran.  

Kod korišćenja aktivnog kiseonika, potrebno je znati da je njega dovoljno naprskati u tankom sloju na udaljenosti od dvadesetak centimetara i sačekati da se koža osuši. Nije preporučljivo koristiti druge preparate nakon tretmana.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija