Zašto ne treba preskakati doručak?

Koliko puta ste čuli da je doručak najvažniji obrok i da ga nikako ne treba preskakati? To nije slučajno! Doručak je veoma značajan za naše zdravlje i za naš organizam. On pokreće naše telo nakon spavanja tako što aktivira nervni sistem, jer je aktivnost mozga ujutru značajno usporena. Kako bismo imali što bolju koncentraciju tokom dana, jako je bitno da doručkujemo. Navešćemo nekoliko činjenica zbog kojih nikako ne bi trebalo da preskačemo doručak:

  1. Doručak jača imunitet – tokom zimskih dana, vrlo je važno da jačamo naš imunitet. Ako preskačemo doručak, to nećemo uspeti, jer je organizmu potreban određeni unos vlakana i vitamina koji se unose putem hrane.
  2. Aktivira nervni sistem – tačnije, on hrani mozak. Uz pomoć doručka, mozak dobija energiju koja mu je potrebna za pravilan rad. Morate priznati da je veoma teško imati koncentraciju, ako vam krče creva? Studije pokazuju da osobe koje imaju redovan doručak, ujedno imaju i bolje pamćenje.
  3. Utiče na raspoloženje – kada ste siti, manja je šansa da budete nervozni i razdražljivi. Pored toga, preskakanje doručka može dovesti do promene hormona u organizmu, povećava se nivo kortizola, a on izaziva stres. Ukoliko se osećate umorno ili nemate volju, za doručak pojedite omiljeni Wellness keks. Sigurni smo da će vam biti bolje!
  4. Povećava energiju – sa unosom određenog broja kalorija, vaš organizam proizvodi više energije. Ako preskočite doručak, vaše telo neće imati dovoljno snage za funkcionisanje tokom dana.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija