Zdrav napitak za jačanje imuniteta

Jak imunitet je važno imati u svako doba, a na njega utiče veliki broj faktora. Na neke od njih obraćamo pažnju, dok o nekima retko kada mislimo (dovoljan broj sati sna, vreme kada spavamo, dovoljan unos tečnosti i drugi). Jačanje imuniteta je zbog toga uvek dobra ideja.

Kako biste ojačali imunitet, predlažemo vam da konzumirate redovno čaj od zdravih sastojaka. Sve što vam je potrebno je: litar vode, limun, kurkuma u prahu, malo bibera, kašika meda i sveži đumbir. Ovaj čaj vas neće samo ugrejati već će uticati i na vaše telo u celini.

Potrebno je da u litar proključale vode iscedite jedan limun, a zatim dodate sve ostale sastojke i dobro promešate. Konzumirajte dok je vruće, jer će tada imati najbolje dejstvo. Uz ovaj vruć, okrepljujući napitak grickajte i najdraži ukus Wellness keksa i imaćete zaokruženu i ukusnu užinu.

Zašto je ovaj napitak dobar za jačanje imuniteta? Prvenstveno zbog sastojaka, kao što su đumbir i kurkuma. Đumbir je dobar u sprečavanju kašlja i u borbi protiv prehlade. Često se koristi i kod upala sinusa. Za razliku od đumbira, kurkuma sprečava upalne procese i odličan je antioksidans. Kada se kurkuma konzumira treba voditi računa da se ne uzima više od 2 do 3 puta nedeljno.

Kako biste ojačali imunitet, vreme je da uvrstite ovaj čaj u svoju rutinu. Posle napornog dana skuvajte čaj i uživajte u predstojećim danima koji dolaze.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija