Šta će se sve možete da očekujete na svom prvom času?

Ukoliko se spremate za svoj prvi čas joge, uputićemo vas u to šta sve možete da očekujete tokom i nakon sastanka. Pre nego što pođete svakako nemojte da radite vežbe na pun stomak i pripremite odeću u kojoj ćete se osećati udobno u različitim pozama. Uvek slušajte instruktora i pažljivo pratite vežbe. Dozvolite sebi da budete početnik i nemojte očekivati previše od sebe, da ćete biti na nivou onih koji idu već duži periodu. Opustite se, jedino što je važno jeste da pravilno dišete.

Prvi čas ipak ima svoje propratne situacije sa kojim jednostavno treba da se pomirite.

1. Proradiće vam digestivni trakt, što znači da će biti gasova. Vaše telo se uvija i prati ga duboko disanje, razmrdavate se i masirate abdomen što će dovesti do toga da ćete se iznenaditi da ćete ispustiti i koji gas. Važno je da vas to ne brine, to je dobar znak, a i uostalom, svima se dešava.

2. Gubićete balans. Po prvi put ćete dovesti telo u određene poze koje su mu strane. Neka vas to ne opterećuje, jer ćete vremenom izgraditi ravnotežu. Na početku ste, niko od vas ne očekuje da ćete sve poze raditi savršeno usklađeno. Naravno, oko vas će biti onih koji su izuzetno vešti i gipki, ali i oni su nekad bili na vašem mestu. Stoga, nemojte biti previše storgi prema sebi.

3. Nećete izbeći upalu mišića. Iako sve deluje mirno i harmonično na svakom času joge, vaši mišići se istezati polako ali efikasno. Još jedna od lepota joge je i ta što ukoliko vam vaše telo ne dozvoljava da određene vežbe brzo savladate, vremenom ćete se iznenaditi kako vežbu po vežbu osvajate.

4. Osveženi i energizovani želećete da postignete više u svom danu, nakon vežbanja, da svoje telo tretirate sa zahvalnošću pružajući mu zdrave namirnice. Posvetićete se vežbama jer znate da čine dobro za vas, kako fizički, tako i mentalno. Zato ćete se radovati sledećem času i postepeno pratiti svoj siguran napredak.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija