5 destinacija za prolećno putovanje

5 destinacija za prolećno putovanje

Proleće je jedno od najboljih godišnjih doba za putovanje Evropom. Vreme je uglavnom oko 20 stepeni, gužve su manje, a priroda se budi. Ako planirate putovanje u Evropu ovog proleća, evo pet destinacija koje treba da razmotrite: 

Pariz, Francuska - Pariz je grad koji je lep u svako godišnje doba, ali proleće je posebno magično. Drveće duž Sene je u cvetu, gradski parkovi su ispunjeni raznobojnim cvećem, a vreme je savršeno za šetnju ulicama i razgledanje brojnih gradskih znamenitosti. Osim toga, sa manjom gužvom nego u letnjim mesecima, lakše ćete ući u muzeje i posetiti druge atrakcije. 

Amsterdam, Holandija - Amsterdam je još jedna odlična prolećna destinacija. Čuvene gradske lale su u cvetu, a postoji mnogo parkova i vrtova za istraživanje. Osim toga, gradski kanali su posebno lepi u proleće, sa drvećem i cvećem koji ih okružuju. 

Rim, Italija - Proleće je jedno od najboljih godišnjih doba za posetu Rimu koji je poznat po ogromnim gužvama. Vreme je umreneo i prijatno, a poznate gradske znamenitosti su pristupačnije usled manje gužve nego što je to u letnjim mesecima. Osim toga, proleće je savršeno vreme za istraživanje brojnih gradskih parkova i vrtova, uključujući čuvenu Vilu Borgeze. 

Barselona, Španija - Barselona je odlična destinacija u bilo koje doba godine, ali proleće je posebno lepo. Kupanje na gradskoj plaži je moguće, usled kontinentalne mediteranske klime i to uz mnogo manju gužvu nego leti, a ima i mnogo aktivnosti na otvorenom za uživanje. Osim toga, mnogi gradski festivali i događaji su u punom jeku u proleće, uključujući i čuveni dan Sant Jordi. 

Beč, Austrija - Beč je prelep grad koji treba posetiti u proleće, jer tokom jesenjih i zimskih dana ume biti veoma hladan usled jakih vetrova. Mnogi gradski parkovi i bašte su u cvetu, a vreme je idealno jer se tada sreću sunce i povetarac. Osim toga, poznate gradske kafeterije i kulturne atrakcije nisu preplavljene turistima koliko je to slučaj u letnjim mesecima, pa to proleće čini odličnim vremenom za istraživanje svega što Beč ima da ponudi. 

Ovo su samo neke od mnogih sjajnih prolećnih turističkih destinacija u Evropi. Bilo da tražite romantični ili porodični odmor, proleće u Evropi ima ponešto za svakoga. Za koju god destinaciju da se odlučite, ne zaboravite da za put ponesete funkcionalni Wellness Yes Protein Plus keks.