5 razloga zašto je integralno brašno zdravija opcija u ishrani

5 razloga zašto je integralno brašno zdravija opcija u ishrani

Integralno brašno, često nazivano i celožitno ili celovito brašno, koje je privuklo veliku pažnju u svetu ishrane zbog svojih brojnih zdravstvenih prednosti. U nastavku teksta otkrivamo vam pet ubedljivih razloga zašto je integralno brašno zdraviji izbor u ishrani:

 

  1. Bogato nutrijentima - Jedan od osnovnih razloga zašto je integralno brašno zdraviji izbor su hranjivi sastojci. Za razliku od rafinisanog brašna, koje pri obradi gubi mekinje i klice pšenice, integralno brašno zadržava sve delove zrna. To znači da sadrži veliku količinu esencijalnih nutrijenata, uključujući dijetalna vlakna, vitamine (poput vitamina B), minerale (kao što su magnezijum, gvožđe i cink) i antioksidanse. Ovi nutrijenti igraju ključnu ulogu u različitim funkcijama tela, od metabolizma do poboljšanja imunološkog sistema.
  2. Dijetalna vlakna - Integralno brašno je odličan izvor vlakana, koja su ključni sastojci zdrave ishrane. Isprobajte Wellness keks i uživajte u ovim benefitima. Vlakna pomažu varenju i mogu doprineti osećaju sitosti. Osim toga, vlakna igraju značajnu ulogu u kontroli nivoa šećera u krvi i smanjenju rizika od hroničnih bolesti poput dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti i određenih vrsta kancera.
  3. Lakše oslobađanje energije - Složeni ugljeni hidrati koji se nalaze u integralnom brašnu vare se i apsorbuju sporije od prostih ugljenih hidrata u rafinisanom brašnu. Postepeno oslobađanje glukoze u krvi obezbeđuje dovoljan izvor energije, pomažući u sprečavanju naglih skokova i padova nivoa šećera u krvi.

 

Uvedite integralno brašno u svoju ishranu postepeno, za početak kroz konzumaciju Wellness keksa i uživajte u zdravstvenim benefitima istovremeno uživajući u punom ukusu žitarica.