Da li pauze na radnom mestu pomažu u produktivnosti tokom radnog dana?

Da li pauze na radnom mestu pomažu u produktivnosti tokom radnog dana?

Koliko pauze tokom radnog dana pomažu i da li nas zaista čine produktivnijim? Pitanje je koje ste sigurno nekoliko puta sami sebi postavili.

 

Jako je važno da tokom radnog dana pravite pauze, jer se na taj način oslobađamo od stresa i možemo biti produktivniji kasnije u toku dana. Važno je napomenuti da je neophodno praviti pauze čak iako zaista volite vaš posao i ništa vam nije teško da uradite, kako biste postigli izvandredne rezultate, jer bez pauza zaista može posao biti iscrpljujući i uticati na vašu psihu.

 

Ukoliko se osećate beskorisno, umorno i nemate volje da završite posao do kraja dana, vreme je da napravite pauzu i pređete na drugu aktivnost kako bi vam se mozak resetovao. Evo i nekoliko saveta koji će vam pomoći da podignete raspoloženje i odmorite glavu:

  1. Pročitajte nekoliko stranica omiljene knjige – na ovaj način ćete se zamisliti u nešto sasvim različito od posla i to će vam pomoći da se izvučete iz stanja u kojem ste trenutno zaglavljeni zbog previše posla.
  2. Uredite prostor – spremanje ili reorganizovanje radnog prostora je jako važna stvar. Jako je važno da taj prostor organizujete kako vama odgovara, jer ćete na taj način misliti samo o sebi i onome što je zaista važno.
  3. Izbegnite prekomerni unos kafe – jer to nekada može biti kontra efekat i može vas umoriti više nego što će vas razbuditi. Kafa inače utiče dosta na raspoloženje. Zato se preporučuje da nađete neku zamenu. Uz to svakako izaberite Wellness No Sugar Added sa ukusom pomorandže i čokolade.