Ideje za zdrave užine

Ideje za zdrave užine

Zdrava užina ne znači i neukusna užina. Postoji mnogo zdravih alternativa koje mogu zameniti grickalice i slatkiše, a da pritom u njima možete jednako uživati. Prva asocijacija je uglavnom voće, ali to nije jedina opcija. Najbolja stvar kod namirnica za zdravu užinu je što se one odlično mogu kombinovati. Kao preporuku za slanu i slatku, a zdravu užinu, izdvajamo sledeće:

  • Niskokaloričan jogurt – ova vrsta jogurta može vas zasititi bez da morate da razmišljate koliko će naštetiti vašoj kilaži. Jogurt je odličan u kombinaciji sa različitim voćem, svežim ili smrznutim, a to su najčešće borovnice, maline, jagode, i drugo bobičasto i šumsko voće. Takođe ga možete jesti sa ovsenim pahuljicama. Isprobajte Wellness keks sa jogurtom i ananasom ili jogurtom i crvenim voćem, sigurni smo da ćete se oduševiti.
  • Lešnici i slični plodovi – ukoliko nisu posoljeni, lešnici, bademi i orasi predstavljaju odličan izbor za zdravu užinu. Svi oni koji vole da grickaju nešto dok rade ili gledaju televiziju, to mogu da rade uz ove namirnice bez brige.
  • Voće – pored toga što vas mogu zasititi, banane i mandarine imaju i brojna svojstva korisna za čovekov organizam. Još jedna dobra strana ovih voćki je što usled velike količine prirodnog šećera koji sadrže mogu da zamene slatkiše i utole potrebu za sintetičkim šećerom.